Moučníky a cukroví

Buchty s citronovou marmeládou a rumem

Česká klasika s netradiční náplní.

500 g hladké mouky
220 ml vlažného mléka
100 g cukru
75 g rozpuštěného másla (je důležité, aby těsto na buchty obsahovalo dostatek tuku)
2 vejce
7 g sušeného droždí
špetka soli

Na dokončení

citronová kůra
1 dcl tuzemského rumu
rozpuštěné máslo

Na náplň

300 g citronové marmelády

V míse promícháme veškeré suché přísady. Poté přidáme vše ostatní a hněteme dokud nemáme pěkně vypracované hladké těsto, které dobře drží pohromadě. Těsto vytvarujeme do bochánku, přikryjeme v míse utěrkou a necháme kynout po dobu 90 minut v teple, ideálně za pecí. Těsto by mělo zdvojnásobit svůj objem.

Po vykynutí těsto rozválíme na placku o tloušťce 1 cm. Nakrájíme na čtverce. Do každého čtverečku položíme kopeček citronové marmelády, těsto v rozích povytáhneme a vytvoříme uzavřenou kuličku. Buchty postupně skládáme do pekáče a poté je necháme ještě 20–30 minut kynout. Troubu nastavíme na 180 °C.

Mezitím si v misce smícháme rum, rozpuštěné máslo, nastrouhanou citronovou kůru a zbytek marmelády. Hotové buchty touto směsí zalijeme.

Ohodnoťte tento recept: 

3 hlasů

Další recepty Celý díl