Palačinky se švestkovou omáčkou


Ječná mouka se z našich kuchyní téměř vytratila. Jednak jsou recepty pozapomenuté, jednak se s ječným těstem hůře pracuje, neboť obsahuje málo lepku a při zpracování řídne. Proto se do těsta přidává i trocha mouky pšeničné. Ječná mouka obsahuje velké množství vitaminu B, který dodává energii a pomáhá proti stresu.
100 g pšeničné mouky
150 g ječné mouky
sůl
olej na smažení
Na omáčku
švestková povidla
smetana
třtinový cukr
mletá skořice
Do mísy vlijeme mléko a rozklepneme dvě čerstvá vajíčka. Vsypeme 100 gramů mouky pšeničné a 150 g ječné a nezapomeneme ani na špetku soli.
Směs vymícháme do hladkého tekutého těstíčka, které necháme chvíli odstát. Na rozpáleném oleji pak smažíme tenké palačinky.
Švestková povidla naředíme smetanou, přidáme třtinový cukr a mletou skořici, promícháme a prohřejeme. Omáčkou přelijeme palačinky a podáváme.
Ohodnoťte tento recept: