Maso

Vepřový bůček na vandr

Jednoduchá a vydatná svačina na cestu do světa i na výlet.

500–750 g libového vepřového bůčku
sůl
červená cibule
žlutá či bílá cibule
nať z jarní cibulky
dijonská hořčice
chléb, nejlépe domácí

Vepřový bůček důkladně nasolíme z obou stran. Dijonskou hořčici v rendlíku smícháme s nakrájenou cibulí a natí z jarní cibulky. Cibuli dávkujeme podle chuti.

Bůček pečeme kůží nahoru na 100–120 °C po dobu 3–4 hodin. Je třeba, aby se z bůčku nevypekla šťáva, proto pečeme hodně pomalu.

Po upečení z bůčku odstraníme svrchní tučnou kůži, maso nakrájíme na plátky. Krajíce chleba pomažeme hořčicí smíchanou s cibulí, proložíme bůčkem a přiklopíme dalším krajícem.

Ohodnoťte tento recept: 

6 hlasů

Další recepty Celý díl