Maso
Sekaná či karbanátky s červenou řepou
Červená řepa v podobě, kterou zvládnou i ti, kteří jí kvůli zkušenostem ze školní jídelny nemohou přijít na jméno.
¾ kg mletého masa (mix hovězího a vepřového)
2 vařené červené řepy nastrouhané najemno
vejce
sůl
pepř
strouhanka, chceme-li dělat karbanátky
sušený tymián
Smícháme veškeré ingredience kromě vajíčka. Hmotu pořádně propracujeme a namočenýma rukama vytvoříme šišky. Položíme na plech vymazaný sádlem anebo vyložený pečicím papírem. Pokud vytvoříme dvě půlkilové šišky sekané, pečeme půl hodiny na 200 °C.
Pokud připravujeme karbanátky, tak ty pouze obalíme ve strouhance, položíme na plech vyložený pečicím papírem a upečeme.
Ohodnoťte tento recept:
21 hlasů