Různé
Tři vejce do skla


Oblíbená snídaně TGM a příprava vajec, kterou zpopularizoval legendární film s Vlastou Burianem.
čerstvá vejce
pepř
sůl
křen
kostky ledu
Připravíme si mísu studené vody s kostkami ledu. Vejce vaříme 4 minuty. Po čtyřech minutách varu budeme mít připravena klasická vejce naměkko, na která už čeká předem připravená ledová lázeň. Vejce zchladíme, oloupeme a vložíme do misky. Ochutíme je čerstvě namletým pepřem, solí a kupičkou nastrouhaného křenu.
Tipy, aby nám vajíčka nepopraskala
- do vody přidáme lžíci octa
- vajíčka předem vytáhneme z lednice a necháme je ohřát na pokojovou teplotu
- vodu na vaření vajec osolíme
- vajíčka na širším konci propíchneme špendlíkem
Ohodnoťte tento recept:
5 hlasů