Různé
Droždí z brambor
![](http://img.ceskatelevize.cz/ivysilani/indexes/photos/crop/217/217562220460016/620433.jpg?1526898594)
![](http://img.ceskatelevize.cz/program/porady/12059685760/foto09/recepty/m_7474.jpg?1526638757)
Tuhle vychytávku hospodyňky v minulých dobách používaly, když nebylo k sehnání pekařské droždí. Droždí lze použít na přípravu kynutého pečiva. Musíte však vzít mnohem větší dávku, než u droždí běžného – s moukou dávkujeme bramborové droždí půl na půl. Bramborové droždí je dobré před pečením mírně naředit vodou, aby se s moukou lépe promísilo.
5 větších brambor uvařených ve slupce
3 lžíce pískového cukru
1 a půl dcl piva
Uvařené brambory oloupeme a prolisujeme. Smícháme je s cukrem a pivem a dáme na 24 hodin do tepla rozkvasit.
Ohodnoťte tento recept:
5 hlasů