Pomazánky

Pivní pomazánka

Podle Tomáše Vodochodského.

2 bločky pivního zrajícího sýra
nakrájená cibulka
nakrájená kyselá okurka
kyselé rybičky
máslo
mletý kmín
mletá paprika
pepř
sůl
černé pivo
můžete přidat i Tomášovu vychytávku – sušený pivovarský sladový květ, který obsahuje spousty živin
chléb

Jednotlivé ingredience, jako jsou rybičky anebo pivní sýr či cibulka a hořčice, dávkujeme systémem „co kdo snese“. Záleží na vás, jak moc aromatická tato pikantní pomazánka pro silnější povahy bude.

Sýr nakrájíme na plátky. Veškeré ingredience rozmačkáme a přilijeme tolik piva, aby se pomazánka dobře roztírala.

Podáváme na čerstvém chlebu.

Ohodnoťte tento recept: 

4 hlasů

Další recepty Celý díl