Kremeš

1 balení listového těsta (dva pláty)
3 vanilkové pudinky
3 vejce
1 litr mléka
3 vrchovaté lžíce cukru
moučkový cukr na posypání
Na kremeš budeme potřebovat jedno balení klasického listového těsta. Připravíme si dva plechy na pečení a vyložíme je pečicím papírem. Na pomoučeném válu vyválíme dva pláty těsta a za pomoci válečku je přeneseme na plech. Oba pláty pečlivě potřeme rozšlehaným vajíčkem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 10 až 15 minut.
Uvaříme celkem 3 balení vanilkových pudinků. Rozklepneme další dvě vajíčka a žloutky oddělíme od bílků. Do teplého pudinku vmícháme žloutky. Pracujeme rychle, aby se nesrazily. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a i ten opatrně a postupně přidáme k náplni. Tou pak potřeme jeden plát těsta a druhým ho přiklopíme.
Hotový a vychladlý dezert hojně poprášíme moučkovým cukrem. Nakrájíme nožem s pilkovým ostřím. Kremeš je nejlepší čerstvý, křupavý a nadýchaný třeba i s vrstvou šlehačky navíc. Můžeme ho ale klidně podávat i druhý den.
Ohodnoťte tento recept: