Bramborové řízečky


uvařené brambory z předešlého dne, asi půl až jeden kilogram
1 vejce
lžička soli
polohrubá mouka
Bramborové řízečky s okurkovým salátem a zakysanou smetanou jsou receptem, kterým určitě uspějeme třeba u dětí. Brambory jsou energeticky vydatnou potravinou, která obsahuje množství minerálů, vitamínů a vlákniny. Na naše řízečky je třeba si den předem uvařit brambory ve slupce. Zchladlé brabory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme vejce, sůl a polohrubou mouku. Té přisypeme tolik, abychom získali vláčné těsto. Z těsta poté tvoříme placičky a vypomůžeme si tím, že je obalíme v trošce mouky. Bramborové řízečky poté smažíme v rozpáleném sádle či oleji z obou stran a odkládáme na papírové utěrky, abychom odsáli přebytečný tuk. Připravíme si ještě tradiční okurkový salát se zakysanou smetanou.
A ještě jeden tip: pokud nám bramborové řízečky náhodou zbydou, můžeme je zastudena namazat švestkovými povidly a připravit tak další variantu tohoto pokrmu.
Ohodnoťte tento recept: