Krupicová kaše s bílým mákem

6 PL mletého či utřeného bílého máku
4 PL krupice
250 ml mléka
sůl
ovoce nebo ořechy na ozdobení
cukr, případně med
Bílý mák buď tedy pěkně postaru rozetřeme v hmoždíři, připadně použijeme mletý. V kastrolu rozehřejeme mléko a pokud chceme kaši ještě vylepšit, tak i smetanu. Přidáme špetičku soli.
Mák je potravina bohatá na proteiny, a také na důležité minerály, jako jsou vápník, hořčík a zinek. Bílý mák se dobře hodí pro výrobu makového mléka.
Do kastrolu vsypeme krupici, a za stálého míchání uvaříme krupicovou kaši. Nezapomeneme řádně přisladit. Dále vmícháme rozetřený mák a krátce povaříme. Nakonec dochutíme kapkou kvalitního octa. Podáváme s jablečným rozvarem (pokud vás zajímá, jak se dělá, podívejte se na video) a vlašskými ořechy.
Ohodnoťte tento recept: