Nápoje alkoholické

Yzopové víno

sušený yzop
semena fenyklu
kořen lékořice
sedmičku bílého vína

Příprava yzopového vína je opravdu jednoduchá. Dvě vrchovaté lžíce směsi namleté ze sušeného yzopu, semen fenyklu a kořene lékořice zalijeme sedmičkou suchého bílého vína. Zvolna přivedeme k varu a po chvíli přidáme ještě vrchovatou lžíci medu. Necháme krátce povařit, a poté odstavíme. Nádobu zakryjeme a necháme dalších deset minut stát. Yzopové víno poté scedíme do lahví, necháme vychladnout a uzavřeme.

Stopečku yzopového vína pijeme na celkové posílení imunity, případně při nachlazení a bolestech v krku (není vhodné pro děti a pro těhotné a kojící ženy) a podle lidové tradice prý yzop funguje i jako přírodní afrodisiakum.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl