Ryby a mořské plody

Candát na červeném víně

filety candáta
olivový olej
sůl
pepř
červené víno
kousek vychlazeného másla
dobrá bageta
lístky čerstvé rozmarýny

Začneme tím, že si v pánvi nasucho opečeme plátky dobré bagety, které pokapeme olivovým olejem a lehce posypeme solí. Filety candáta naporcujeme a rovněž osolíme a opepříme.

Rybu opečeme na pánvi nejprve kůží dolů a poté obrátíme. Jakmile je candát z obou stran dozlatova, znovu ho obrátíme a podlijeme červeným vínem. Rybu necháme ještě chvíli prodělat a při tom ji vínem přeléváme. Maso candáta díky tomu získá krásnou barvu. Hotové filety položíme na opečené bagetky a připravíme si ještě lehký sos. Pánev s výpekem z candáta a vína odstavíme, a vmícháme kousek másla. Candáta hotovou omáčkou přelijeme a osolíme. Dochutíme lístky čerstvé rozmarýny a podáváme se sklenkou červeného vína.

Ohodnoťte tento recept: 

2 hlasů

Další recepty Celý díl