Krakonošovy drny
![](http://img.ceskatelevize.cz/ivysilani/indexes/photos/crop/223/223562220460019/1047412.jpg?1716711362)
![](http://img.ceskatelevize.cz/program/porady/12059685760/foto09/recepty/m_13304.jpg?1716735418)
150 g polohrubé mouky
2 nastrouhané syrové brambory
2 dcl mléka
4 celá vejce
300 g kapusta
sůl
pepř
čerstvý rozetřený česnek dle chuti, min. 4 stroužky
Z listů kapusty nejprve vykrájíme žebroví a listy nakrájíme na nudličky. Kapusta byla dříve považována za jídlo chudých, ve skutečnosti se ale jedná o cenný zdroj vlákniny a živin. Zelené hlávky totiž obsahují množství vitamínu C, kyselinu listovou, ale také pro náš organismus důležité minerály, jako je vápník, draslík a železo.
Nakrájenou kapustu spaříme v horké vodě, scedíme a začneme připravovat těsto na placky.
Brambory a česnek oloupeme a obojí nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme vejce, kapustu, sůl, pepř a polohrubou mouku. Přilijeme mléko a vše promícháme. Helena má vyzkoušenou variantu, kdy se těsto vlije na sádlem vymazaný plech a peče na 180 stupňů asi půl hodiny. My ale tentokrát použijeme lívanečník, který poctivě vymastíme sádlem. Z těsta tvoříme placičky, které smažíme z obou stran do zlatova.
Ohodnoťte tento recept: