Různé

Krakonošovy drny

150 g polohrubé mouky
2 nastrouhané syrové brambory
2 dcl mléka
4 celá vejce
300 g kapusta
sůl
pepř
čerstvý rozetřený česnek dle chuti, min. 4 stroužky

Z listů kapusty nejprve vykrájíme žebroví a listy nakrájíme na nudličky. Kapusta byla dříve považována za jídlo chudých, ve skutečnosti se ale jedná o cenný zdroj vlákniny a živin. Zelené hlávky totiž obsahují množství vitamínu C, kyselinu listovou, ale také pro náš organismus důležité minerály, jako je vápník, draslík a železo.

Nakrájenou kapustu spaříme v horké vodě, scedíme a začneme připravovat těsto na placky.

Brambory a česnek oloupeme a obojí nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme vejce, kapustu, sůl, pepř a polohrubou mouku. Přilijeme mléko a vše promícháme. Helena má vyzkoušenou variantu, kdy se těsto vlije na sádlem vymazaný plech a peče na 180 stupňů asi půl hodiny. My ale tentokrát použijeme lívanečník, který poctivě vymastíme sádlem. Z těsta tvoříme placičky, které smažíme z obou stran do zlatova.

Ohodnoťte tento recept: 

33 hlasů

Další recepty Celý díl