Různé

Sklářské knedlíky

500 g kysaného zelí
150 g slaniny
500 g hrubé mouky
2 rohlíky (2 dny staré)
2 vejce
3 vrchovaté lžíce zakysané smetany
4 velké cibule
sůl
máslo (na restování cibule)
můžeme přidat něco zeleného, třeba nasekanou petrželovou nať

Rohlíky i slaninu pokrájíme na kostky. Slaninu opečeme. Ještě dodejme, že na knedlíky je třeba použít rohlíky dva dny staré.

K opečené slanině přidáme rohlíky a promícháme, aby nasákly vypečený tuk. Poté přidáme nakrájené zelí, které už nerestujeme, pouze promícháme.

Do misky rozklepneme dvě vejce a rozkvedláme je se zakysanou smetanou a špetkou soli. Do mísy vsypeme hrubou mouku, vytvoříme důlek a vlijeme vaječnou směs. Těsto důkladně promícháme a přidáme ještě opečenou slaninu, rohlíky a zelí z pánve.

Vše přemístíme na pracovní plochu a rukama zpracujeme. Vytvarujeme buď malé kulaté knedlíky, anebo jeden velký knedlík, který položíme na plech vyložený čistou a navlhčenou utěrkou. Knedlík v utěrce poté vaříme v páře na přibližně 20 minut. Nakrájejte a na másle dozlatova orestuje cibuli. Uvařený knedlík pak podáváme s osmaženou cibulkou a politý máslem.

Ohodnoťte tento recept: 

23 hlasů

Další recepty Celý díl