Různé

Hřebíčková a šalvějová tinktura

pro péči o zdravé zuby a dásně

celé hřebíčky
čerstvou či nasušenou šalvěj
bílý alkohol

Výroba hřebíčkové ani šalvějové tinktury není nic složitého. Bylinkami naplníme skleničku asi do jedné pětiny a zalijeme bílým alkoholem. Necháme luhovat na chladném a tmavém místě asi měsíc až 6 týdnů. Skleničku denně protřepeme. Poté scedíme do uzavíratelné nádobky z tmavého skla a můžeme začít používat. Pro snadnější použití můžeme šalvějovou i hřebíčkovou tinkturu smíchat.

Faktem zůstává, že prvním krokem ke zdravým zubům je pravidelně čištění a hlavně snížení množství cukru ve stravě. Namísto něj raději zařaďme více čerstvé zeleniny. Prospějeme tak nejen našemu chrupu.

Ohodnoťte tento recept: 

3 hlasů

Další recepty Celý díl