Moučníky a cukroví
Obrácený jablečník


Recept podle Heleny Brejchové Vrábkové. Jedná se vlastně o českou obdobu slavného francouzského moučníku tarte tatin.
750 g nastrouhaných i na jemné lupínky nakrájených jablek
4 celá vejce
200 g cukru moučka
200 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
5 lžic horké vody
Nastrouhaná a nakrájená jablka navršíme na dno formy. Poté vyšleháme vejce s cukrem a polévkovou lžící horké vody.
Do mísy přidáme hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva a vymícháme hladké těsto. To poté vlijeme do formy na vrstvu jablek. Pečeme asi půl hodiny při teplotě 180 stupňů.
Koláč necháme vychladnout. Pak ho přiklopíme dostatečně velkým talířem, otočíme a odstraníme formu. Koláč podáváme s kopečkem zakysané smetany ozdobený plátky jablek.
Ohodnoťte tento recept:
115 hlasů