Ořechové medvědí pracny


Omlouváme se za v pořadu chybně uvedenou gramáž kakaa u receptu na ořechové medvědí pracny. Správné množství je 20 g.
350 g hladké mouky
250 g másla
150 g moučkového cukru
100 g mletých ořechů
20 g kakaa
skořice
Na jeden plech medvědích pracek, pracínek neboli pracen budeme potřebovat 350 gramů hladké mouky a 100 gramů mletých vlašských ořechů. Přidáme 100 gramů moučkového cukru, 20 gramů kvalitního kakaa a mletou skořici. Tohle voňavé koření dávkujeme podle chuti – v našem případě skořice použijeme možná o trochu víc, než byste čekali.
Nakonec přidáme ještě 250 gramů změklého másla a vypracujeme těsto. Hotový bochánek těsta zabalíme do fólie a necháme odležet v chladu jednu až dvě hodiny, ale klidně i několik dnů. Těsto se nezkazí, protože v něm není vejce.
Odleželé těsto rozkrájíme na několik dílů a začneme plnit formičky. Ty není třeba vymazávat – při správném dávkování ingrediencí by upečené pracny měly jít ještě zatepla dobře vyklopit.
Pečeme na 180 stupňů asi 15 minut (podle zkušeností s troubou). Pracny poté ještě obalíme v moučkovém cukru.
Medvědí pracny je třeba nechat rozležet, nejlépe tři týdny do Vánoc.
Ohodnoťte tento recept: