Polévky

Husí kaldoun

300 g kořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel)
1 cibule
1 l drůbežího vývaru z drůbků
sádlo
1 PL hladké mouky
sůl, pepř
předem připravené játrové knedlíčky
špetku muškátového květu
polévkové nudle
kostičky másla
plocholistou petržel

Základem kaldounu je nakrájená kořenová zelenina. To znamená celer, petržel a mrkev, které tvoří základ českých kuchyňských receptů. Předem uvařené husí drůbky nakrájíme na malé kousky.

Nakrájenou kořenovou zeleninu orestujeme na sádle. Teprve teď ke kořenové zelenině přidáme na kostičky nakrájenou cibuli. Zeleninový základ zasypeme hladkou moukou a zalijeme vývarem, který jsme získali při vaření drůbků. Přidáme uvařené drůbky a vše promícháme. V osolené vodě zavaříme nudle a do kaldounu přidáme hotové játrové knedlíčky. Přidáme špetku nastrouhaného muškátového květu. Dochutíme pepřem a kostičkami másla. Do kaldounu nakonec vložíme uvařené nudle a nakrájenou petržel.

Ohodnoťte tento recept: 

3 hlasů

Další recepty Celý díl