Pudinkový koláč


Těsto
250 g polohrubé mouky
200 g cukru krystal
1 dl vody
1 dl oleje
5 vajec
1 prášek do pečiva
2 lžíce kakaa
Poleva
2 kelímky zakysané smetany
2 lžíce moučkového cukru
2 balení vanilkového cukru
Pudink
1 l mléka
2 balíčky pudinku
5 lžic cukru krystal
Na Šárčin koláč je třeba nejprve uvařit pudink dle návodu. Poté rozklepneme vajíčka, oddělíme žloutky od bílků a ty vyšleháme s cukrem na tuhý sníh.
Postupně přidáme i žloutky, olej a mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva.
Dvě třetiny těsta vlijeme na plech vyložený pečicím papírem. Do zbylého těsta vmícháme kakao a poté přidáme k základu. Fantazii se přitom meze nekladou.
Pomocí lžíce pak ještě do těsta poklademe vychladlý pudink a pečeme přibližně 35 minut v troubě vyhřáté na 150 stupňů.
Zatímco se naše dobrota peče, smícháme zakysanou smetanu s moučkovým a vanilkovým cukrem. Zda je náš moučník upečený, vyzkoušíme poté známým trikem se zapíchnutou špejlí. Zůstane-li suchá, můžeme plech vytáhnout z trouby.
Připravenou směs rozetřeme na ještě horký moučník, který pak necháme vychladnout a nakrájíme na kostky.
Ohodnoťte tento recept: