Moučníky a cukroví
Drobenkový koláč s ovocem (crumble)


asi 900 – 1000 g ovoce (maliny, ostružiny a rybíz)
vanilkový cukr
Na drobenku
100 g másla
220 g rozmixovaných ovesných vloček
130 g cukru
lžička skořice
špetku soli
Na náš drobenkový koláč budeme potřebovat oloupaná, jádřinců zbavená a nakrájená jablka. Přidáme k nim třeba rybíz, maliny a ostružiny. Právě ty obvykle potřebují doplnit sladším druhem ovoce.
Vše promícháme a přesypeme do nádoby na pečení.
Směs zasypeme vanilkovým cukrem a drobenkou připravenou z másla, nahrubo rozmixovaných ovesných vloček, lžičky skořice a špetky soli.
Pečeme asi půl hodiny na 180 °C, anebo zkrátka dokud povrch krásně nezezlátne. Tenhle snadný a rychlý dezert se správně podává ještě teplý, ale zastudena chutná stejně dobře.
Ohodnoťte tento recept:
17 hlasů