Krkonošská polévka se syrovátkou
syrovátku
vejce
koprové výhonky
česnek
brambory
sušené houby
cibuli
tuk
kmín, pepř, nové koření, bobkový list, sůl
Brambory oloupeme a vaříme v osolené vodě doměkka. Přidáme sušené houby, nové koření, kmín a bobkový list.
Na kousku másla orestujeme na kolečka nakrájenou cibuli. Zuzana do polévky využije i stonky kopru. Koprovými výhonky a česnekem utřeným se solí ochutí kefírový tvaroh, kterým tuhle zdravou a výživnou polévku později zahustí. Do směsi ještě rozklepne jedno celé vejce a zředí ji syrovátkou.
Syrovátku přidá i do hrnce, kde bublají brambory s houbami. Jakmile jsou uvařené, hrnec je třeba stáhnout z plotny a vmíchat do něj tvaroh s koprem a česnekem. Polévku podáváme s vejcem uvařeným natvrdo a orestovanými cibulovými kroužky.
Ohodnoťte tento recept: