Polévky

Krkonošská polévka se syrovátkou

syrovátku
vejce
koprové výhonky
česnek
brambory
sušené houby
cibuli
tuk
kmín, pepř, nové koření, bobkový list, sůl

Brambory oloupeme a vaříme v osolené vodě doměkka. Přidáme sušené houby, nové koření, kmín a bobkový list.

Na kousku másla orestujeme na kolečka nakrájenou cibuli. Zuzana do polévky využije i stonky kopru. Koprovými výhonky a česnekem utřeným se solí ochutí kefírový tvaroh, kterým tuhle zdravou a výživnou polévku později zahustí. Do směsi ještě rozklepne jedno celé vejce a zředí ji syrovátkou.

Syrovátku přidá i do hrnce, kde bublají brambory s houbami. Jakmile jsou uvařené, hrnec je třeba stáhnout z plotny a vmíchat do něj tvaroh s koprem a česnekem. Polévku podáváme s vejcem uvařeným natvrdo a orestovanými cibulovými kroužky.

Ohodnoťte tento recept: 

4 hlasů

Další recepty Celý díl