Různé
Kefírový tvaroh


Kefírový tvaroh vznikne, pokud hotový kefír necháme vykapat (například přes čistou utěrku).
V utěrce nám zůstane tvaroh, v misce pod ním zdravá syrovátka.
Pomazánka z kefírového tvarohu
mrkev
ředkvičky
bobkový list
nové koření
pepř
česnek
cibule
kefírový tvaroh a trochu kefíru
sůl
Pomazánky jsou hitem české domácí kuchyně a při dochucení té kefírovo-tvarohové vystačíme s pár základními ingrediencemi. Zuzana tvaroh naředí kefírem a promíchá, aby pomazánka získala potřebnou konzistenci. Pak už stačí jen osolit a dochutit čerstvě namletým pepřem a pažitkou. Do pomazánky můžeme nastrouhat například čerstvé ředkvičky a mrkev.
Ohodnoťte tento recept:
6 hlasů