Různé

Kefírový tvaroh

Kefírový tvaroh vznikne, pokud hotový kefír necháme vykapat (například přes čistou utěrku).
V utěrce nám zůstane tvaroh, v misce pod ním zdravá syrovátka.

Pomazánka z kefírového tvarohu

mrkev
ředkvičky
bobkový list
nové koření
pepř
česnek
cibule
kefírový tvaroh a trochu kefíru
sůl

Pomazánky jsou hitem české domácí kuchyně a při dochucení té kefírovo-tvarohové vystačíme s pár základními ingrediencemi. Zuzana tvaroh naředí kefírem a promíchá, aby pomazánka získala potřebnou konzistenci. Pak už stačí jen osolit a dochutit čerstvě namletým pepřem a pažitkou. Do pomazánky můžeme nastrouhat například čerstvé ředkvičky a mrkev.

Ohodnoťte tento recept: 

6 hlasů

Další recepty Celý díl