Kakaový koláč


400 g polohrubé mouky
250 g cukru
4 vejce
200 g změklého či rozpuštěného másla
4 lžíce kakaa
1,5 prášku do pečiva
1 vanilinový cukr
citronová kůra
700 g nastrouhaných jablek (nahrubo)
Jablka i se slupkou nastrouháme na hrubém struhadle. Smícháme polohrubou mouku a krystalový cukr. Další sypkou ingrediencí je jedno a půl balení prášku do pečiva, vanilínový cukr a kakao. Přidáme ještě změklého másla. Do těsta dále rozklepneme všechna vejce a nastrouháme citronovou kůru. Nakonec přimícháme jablka a vymícháme hladké těsto, které vlijeme do pekáče vyloženého pečicím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 stupnů. Zda je koláč upečený, poznáme podle tradičního triku se zapíchnutou špejlí, kterou doporučujeme do těsta zapíchnout minimálně 5 centimetrů od okraje koláče. Pokud je špejle po vytažení suchá, máme hotovo.
Ohodnoťte tento recept: