Luštěniny a obiloviny
Pohanka s brynzou a škraky (čili opečenou slaninou)
![](http://img.ceskatelevize.cz/ivysilani/indexes/photos/crop/221/221562220460032/944695.jpg?1667760705)
![](http://img.ceskatelevize.cz/program/porady/12059685760/foto09/recepty/m_12027.jpg?1667765192)
250 g celé pohanky
1 l vody
300 g slaniny
250 brynzy
200 ml zakysané smetany
sůl
Pohanku přebereme, propláchneme ve studené vodě a namočíme minimálně na 40 minut, ale můžeme nechat i přes noc. Poté zalijeme vodou, osolíme a vaříme. Na 250 gramů pohanky odměříme 1 litr vody. Uvaříme doměkka. Pohanka obsahuje látku zvanou rutin, která je důležitá pro pružnost našich cév, a tak se určitě vyplatí naučit se ji vařit. Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme na pánvi. Brynzu smícháme se zakysanou smetanou. No a pak už stačí tuhle vydatnou rychlovku jen servírovat.
Ohodnoťte tento recept:
16 hlasů