Pečené jeřabiny


Pokud si nejste jisti, které jeřabiny budou ty nejchutnější, doporučujeme podívat se na video z našeho pořadu.
Jeřabiny pečené s cukrem podávaly naše babičky jako přílohu k pečenému masu či zvěřině.
Postup je jednoduchý: otrhané jeřabiny nasypeme ve vrstvě na dno pekáče a prosypeme krystalovým cukrem, Pečeme na 200 °C asi půl hodiny, dokud plody nezačnou pouštět šťávu. Poté stačí už jen naplnit skleničky vypařené horkou vodou, zavíčkovat a nechat vychladnout.
Jeřabiny mohou být nejen zpestřením našeho jídelníčku, ale tradičně se používají také jako přírodní lék proti chřipce a nachlazení, na posílení imunity, anebo při trávicích obtížích. A tak se tyhle krásné plody vyplatí natrhat dřív, než je sklidí ptáci, kteří je milují. A ještě malý tip na závěr – naše jeřabiny s cukrem naložené do skleniček můžeme využít i jako pečený čaj.
Ohodnoťte tento recept: