Zeleninová jídla

Zadělávaná kedlubna

2 větší kedlubny
1 středně velkou cibuli
1 lžíci másla
mletý pepř
1 lžičku kmínu
sůl
máslovou jíšku na zahuštění
vývar na podlití
čerstvou petrželku

Z kedlubny odkrojíme dřevnatou část a otrháme mladé lístky, které spaříme vroucí vodou. Kedlubnu oloupeme a případně odkrojíme dřevnatou část. Na másle zpěníme cibuli. Kedlubnu mezitím nakrájíme na nudličky. Přidáme ji k cibuli, osolíme, okmínujeme, podlijeme vývarem a dusíme téměř do měkka. Dochutíme pepřem, přidáme nasekanou kedlubnovou nať a povaříme dalších pět minut. Naši předkové jedli zeleninové natě v dobách nouze, aniž tušili, že jde o cenný zdroj minerálů a vitamínů. Konzumovat se dá například nať z ředkviček, červené řepy či mrkve. Naši zadělávanou kedlubnu zbývá ještě zahustit předem připravenou máslovou jíškou. Podáváme posypané nakrájenou petrželkou. Takto připravená kedlubna je skvělou přílohou k pečenému masu.

Ohodnoťte tento recept: 

21 hlasů

Další recepty Celý díl