Nápoje nealkoholické

Pískavice na dobré trávení

Jídla tradiční české kuchyně občas patří k těm těžším kalibrům pro naše trávení. Naštěstí tu máme recepty babiččiny domácí lékárny.

Čaj z pískavice

Do hmoždíře vsypeme polévkovou lžíci pískavice neboli řeckého sena. Přidáme stejné množství fenyklu, který se na dobré trávení tradičně používá a připravují se z něj i populární dětské čajíky. Plody pískavice a fenyklu podrtíme, přidáme ještě polévkovou lžíci zklidňujícího heřmánku, vsypeme do vhodné nádoby a zalijeme vroucí vodou. Necháme luhovat 15 minut, nálev občas promícháme, poté scedíme a pijeme. Můžeme dosladit medem. Pískavice je dalším příkladem toho, že stejným způsobem se v minulosti léčili lidé i zvířata. Plody se totiž přidávají do krmení koním, kteří trpí zažívacími problémy.

Ohodnoťte tento recept: 

4 hlasů

Další recepty Celý díl