Pískavice na dobré trávení
![](http://img.ceskatelevize.cz/ivysilani/indexes/photos/crop/221/221562220460019/916870.jpg?1654363241)
![](http://img.ceskatelevize.cz/program/porady/12059685760/foto09/recepty/m_11751.jpg?1654456646)
Jídla tradiční české kuchyně občas patří k těm těžším kalibrům pro naše trávení. Naštěstí tu máme recepty babiččiny domácí lékárny.
Čaj z pískavice
Do hmoždíře vsypeme polévkovou lžíci pískavice neboli řeckého sena. Přidáme stejné množství fenyklu, který se na dobré trávení tradičně používá a připravují se z něj i populární dětské čajíky. Plody pískavice a fenyklu podrtíme, přidáme ještě polévkovou lžíci zklidňujícího heřmánku, vsypeme do vhodné nádoby a zalijeme vroucí vodou. Necháme luhovat 15 minut, nálev občas promícháme, poté scedíme a pijeme. Můžeme dosladit medem. Pískavice je dalším příkladem toho, že stejným způsobem se v minulosti léčili lidé i zvířata. Plody se totiž přidávají do krmení koním, kteří trpí zažívacími problémy.
Ohodnoťte tento recept: