Tafelspitz
![](http://img.ceskatelevize.cz/ivysilani/indexes/photos/crop/221/221562220460006/895214.jpg?1645294206)
![](http://img.ceskatelevize.cz/program/porady/12059685760/foto09/recepty/m_11512.jpg?1645452427)
Oblíbený pokrm císaře Františka Josefa I. Autorkou receptu je Mirka Kuntzmannová, se kterou jsme tuhle rakouskou klasiku i přílohy k ní v našem pořadu připravovali.
750 g hovězího masa (tabulová špička, pero, kližka)
1 kulička nového koření
3 kuličky pepře
3 morkové kosti
250 g kořenové zeleniny (celer, petržel, mrkev, celá cibule i se slupkou)
sůl
Hovězí maso vložíme do horké vody, přidáme veškerou zeleninu i koření a vaříme na mírném plameni, dokud není maso měkké. Proces můžeme urychlit v papiňáku. Jinak maso „táhneme“ 4 – 5 hodin, ale klidně i přes noc. Maso se ale nesmí úplně rozpadat. Uvařené, mírně prochladlé hovězí nakrájíme na plátky. Podáváme přelité hovězím vývarem a obložené dušenou zeleninou, sezónními saláty, kyselými okurkami, nakládanou řepou a podobně.
Ohodnoťte tento recept: