Maso

Kančí líčka na černém pivu a jalovci

720 g kančích líček
100 g celeru
100 g mrkve
100 g petržele
2 větší cibule
olej
svazeček čerstvé majoránky a tymiánu
15 kuliček jalovce
2 polévkové lžíce rajského protlaku
sůl
čerstvě mletý pepř
500 ml černého piva
2 l hovězího vývaru

Na základ budeme potřebovat klasickou kořenovou zeleninu. Celer, mrkev a petržel si nakrájíme na kostičky. Ve větším hrnci rozehřejeme malé množství kvalitního oleje a zeleninu na něm orestujeme. Teprve potom přijde na řadu na kostičky nakrájená cibule, kterou nešetříme – dodá pokrmu tu správnou chuť. Zeleninovou směs promícháme, a ještě chvíli opékáme. Ovoníme svazečkem čerstvé majoránky a přidáme kuličky jalovce, kterým se také říká jalovčinky. Do směsi vmícháme vrchovatou lžíci rajského protlaku a dál restujeme za stálého míchání. Kančí líčka osolíme a opepříme. Směs v hrnci odhrneme na jednu stranu a na dno položíme líčka. Opečeme je z obou stran a podlijeme černým pivem. Maso a zeleninu poté promícháme, přilijeme hovězí vývar a vše zvolna dusíme, dokud nejsou líčka měkká.

Servírujeme s uvařenou zeleninou a přelité šťávou.

Ohodnoťte tento recept: 

7 hlasů

Další recepty Celý díl