Nápoje nealkoholické

Sirup z arónie

1 kg bobulí černého jeřábu
2 litry vody
2 citróny, nejlépe v biokvalitě
množství cukru podle získané šťávy – na 1 l získané šťávy počítáme 1 kg cukru

Bobule arónie otrháme ze stopek. Citrony nakrájíme na plátky a celou směs zasypeme krystalovým cukrem. Vše zalijeme vroucí vodou a necháme až 36 hodin macerovat. Macerované plody poté slijeme přes cedník a podrtíme tyčovým mixérem a poté ještě vymačkáme za pomoci hříbku, který používaly naše babičky. Obě vzniklé šťávy promícháme a rozpustíme v nich další dávku cukru. Jakmile se šťáva úplně rozpustí, naplníme jí skleničky, které zavíčkujeme a sterilizujeme 20 minut při teplotě 85 °C.

Ohodnoťte tento recept: 

173 hlasů

Další recepty Celý díl