Maso

Kančí maso s dýní

kančí kýtu
celé svazečky čerstvých bylinek (rozmarýn a tymián)
na měsíčky nakrájenou dýni hokkaidó
sůl

Kančí kýtu vložíme do pekáče a přidáme k ní celé svazky bylinek, například rozmarýn a tymián. Principem úpravy masa je pomalé pečení při teplotě 110 stupňů, což může trvat 4 až 5 hodin podle velikosti kýty.

Hokkaidó rozkrojíme, lžící vydlabeme semínka a dýni nakrájíme na měsíčky. Předností tohoto druhu dýně je, že se před tepelnou úpravou nemusí loupat. Asi dvacet minut před koncem pečení dýni přidáme do pekáče. Upečenou kančí kýtu nakrájíme na plátky a osolíme.

Ohodnoťte tento recept: 

7 hlasů

Další recepty Celý díl