Maso

Králík po ischijsku

1 celý čerstvý králík, stažený a vykuchaný
vnitřnosti – játra, plíce, srdce, ledvinky, dršťky a střívka
1 palice česneku
400 g čerstvých rajčat
rajčatové pyré
1 dcl suchého bílého vína
sádlo
větší hrst bazalky a petrželky
olivový olej extra vergine, sůl pepř

Králíka rozporcujeme na menší porce, osolíme, ve velké pánvi nebo pekáči rozpálíme olivový olej a sádlo, restujeme spolu s celou palicí česneku, hrstí nasekané bazalky. Podlijeme suchým bílým vínem.

K masu dáme orestovat vnitřnosti a snítky bylinek omotané střívky.

Přidáme pokrájená rajčata, rajčatové pyré a dusíme do měkka. Jako příloha můžou být penne a zeleninový salát s vařeným bramborem.

Ohodnoťte tento recept: 

16 hlasů

Další recepty Celý díl