Maso
Dršťky po římsku
![](http://img.ceskatelevize.cz/ivysilani/indexes/photos/crop/219/219544160400002/796856.jpg?1603345729)
![](http://img.ceskatelevize.cz/program/porady/11805410130/foto09/recepty/m_9001.jpg?1603345795)
600 g vypraných a předvařených drštěk
1 stonek řapíkatého celeru na jemné kostičky pokrájeného
½ cibule najemno pokrájená nebo jedna menší
1 mrkev najemno pokrájená
100 g sýra Pecorino Romano
400 g rajčatového protlaku
1 dcl suchého bílého vína
olivový olej extra vergine
sůl
římská máta
Na olivovém oleji zlehka osmažíme cibuli, mrkev a řapíkatý celer, přidáme na proužky vyprané a předvařené nakrájené dršťky, podlijeme vínem, a společně s protlakem podusíme. Při servírování ozdobíme mátou a strouhaným sýrem Pecorino.
Ohodnoťte tento recept:
5 hlasů