Těstoviny
Těstoviny s římským květákem a ančovoičkou
![](http://img.ceskatelevize.cz/ivysilani/indexes/photos/crop/219/219544160400001/795375.jpg?1602760943)
![](http://img.ceskatelevize.cz/program/porady/11805410130/foto09/recepty/m_8986.jpg?1602755326)
Cavatelli, broccolo romano e acciuge
4 porce
1 čerstvý římský květák
400 g těstovin cavatelli
4 ančovičky
200 g sýra pecorino romano
1 dl suchého bílého vína
extra panenský olivový olej
sůl
2 stroužky česneku
1 feferonka petrželka
bazalka
drcené taralli nebo restovaná na strouhanka na olivovém oleji
Těstoviny dáme vařit do slané vody a přidáme květák. Mezitím si na pánvi necháme na oleji provonět 2 stroužky česneku vcelku a feferonku a rozpustit ančovičky a petrželku. Podlijeme vínem.
Uvařené těstoviny a květák přidáme do pánve s omáčkou, promícháme, přidáme trošku bazalky a nastrouhané pecorino a promícháme. Servírujeme s přidaným strouhaným pecorinem a strouhankou taralli.
Ohodnoťte tento recept:
5 hlasů