Těstoviny

Těstoviny s římským květákem a ančovoičkou

Cavatelli, broccolo romano e acciuge

4 porce

1 čerstvý římský květák
400 g těstovin cavatelli
4 ančovičky
200 g sýra pecorino romano
1 dl suchého bílého vína
extra panenský olivový olej
sůl
2 stroužky česneku
1 feferonka petrželka
bazalka
drcené taralli nebo restovaná na strouhanka na olivovém oleji

Těstoviny dáme vařit do slané vody a přidáme květák. Mezitím si na pánvi necháme na oleji provonět 2 stroužky česneku vcelku a feferonku a rozpustit ančovičky a petrželku. Podlijeme vínem.

Uvařené těstoviny a květák přidáme do pánve s omáčkou, promícháme, přidáme trošku bazalky a nastrouhané pecorino a promícháme. Servírujeme s přidaným strouhaným pecorinem a strouhankou taralli.

Ohodnoťte tento recept: 

5 hlasů

Další recepty Celý díl