Těstoviny

Papardelle s kančím ragú

4 porce

olivový olej extra virgine
50 g cibulky
50 g mrkve
40 g řapíkatého celeru
pár stroužků česneku
2 svazečky rozmarýnu
500 g kančího masa - mletého
300 g vepřového masa - mletého
200 g kančího masa - nakrájeného na kostky
drcený rozmarýn
sůl
pepř
bílé víno
hovězí vývar
sušené feferonky
1,5 lžíce rajčatového protlaku (na 1 kg masa)
320 g těstovin Papardelle
rozmarýn na ozdobení

Na olivovém oleji osmahneme na jemno nakrájenou cibulku, mrkev a řapíkatý celer. Po zesklovatění cibulky přidáme mleté maso a necháme orestovat.

Ve druhém kastrolu na olivovém oleji prudce orestujeme na kostky nakrájené kančí maso, přidáme neloupaný česnek a svazečky rozmarýnu, bílé víno, na jemno nasekanou petrželku, nasekané sušené feferonky, sůl a pepř. Obě omáčky i masa slijeme, přidáme hovězí vývar a necháme dvě hodiny dusit.

Po dvou hodinách přidáme rajčatový protlak, hovězí vývar a necháme dusit další hodinu.

Uvařené Papardelle přidáme do ragú a vše smícháme.

Ohodnoťte tento recept: 

2 hlasů

Další recepty Celý díl