Maso

Vitello Tonnato

800 g telecí zadní (ořech)
olej
2 ks mrkve
1 cibulka
sůl
pepř
zeleninovo-telecí vývar
8 ks naložených ančoviček
polévková lžíce kaparů
2 dcl bílého vína
250 g tuňáka
150 g majonézy

Telecí jemně opečeme na olivovém oleji. Přidáme mrkev, kapary, ančovičku, cibuli.

Vše zalijeme bílým vínem a necháme vyvařit. Přidáme konzervovaného tuňáka v olivovém oleji a bobkový list. Zalijeme vývarem, který jsme si připravili ze zbytků zeleniny a ořezu telecího masa a necháme podusit.

Maso vyndáme a základ, kromě cibule, rozmixujeme a necháme vychladit. Do rozmixovaného základu přidáme majonézu. Maso nakrájíme na tenké plátky a rozmixovaným základem maso pokryjeme.

Ozdobíme kapary.

Ohodnoťte tento recept: 

3 hlasů

Další recepty Celý díl