Těstoviny

Rigatoni alla molisana

Rigatoni z Molise

4 porce

400 g těstovin rigatoni
250 g pancetty
100 g čerstvé jarní cibulky
4 snítky hladkolisté petrželky
4 stroužky česneku
2 celé čerstvé chilli papričky
1,5 dcl bílého suchého vína
200 g sýra pecorino, zralého max. 6 měsíců
olivový olej extra vergine
sůl a pepř

Pancettu nakrájíme na malé kostičky, hodíme do velké pánve a začneme restovat. Jakmile zezlátne, vyjmeme z pánve a odložíme stranou. Na zbytku tuku z pancetty začneme restovat pokrájenou jarní cibulku a pár stonků z petržele. Přidáme oloupané a rozmáčknuté stroužky česneku a nakrájené chilli papričky a společně ještě opražíme. Podlijeme bílým vínem a případně vodou z varu těstovin a přidáme najemno pokrájené lístky petrželky. V mezičase uvaříme těstoviny. Když jsou správně uvařené al dente, slijeme a dáme do pánve, aby se chutě propojily. Vyndáme česnek. Ještě na pánvi posypeme většinou strouhaného sýra, přidáme odloženou pancettu, prohodíme a můžeme servírovat. Zbytkem strouhaného sýra posypeme porce už na talířích.

Ohodnoťte tento recept: 

11 hlasů

Další recepty Celý díl