Maso

Filetti di manzo arrosto con verdure e caciocavallo

Restované hovězí filety se zeleninou a sýrem caciocavallo

4 porce

600 g hovězího zadního
200 g sýra Caciocavallo Podolico (zralého asi 12 měsíců)
4 nebo 8 plátků italského chleba (podle velikosti)
300 g cherry rajčat
250 g čerstvých listů cikorky (cicoria catalogna pugliese)
snítka rozmarýnu
3 stroužky česneku
1 dcl bílého suchého vína
1 bio citron
1 bio pomeranč
olivový olej extra vergine
sůl
čerstvě mletý pepř

Na grilovací pánvi opečeme krajíčky italského bílého chleba i s kůrkou, které jsme před tím z obou stran pokapali olivovým olejem. Pro vůni přidáme v celku pár větviček čerstvého rozmarýnu a celý stroužek česneku.

Během restování chleba si nakrájíme hovězí na tenké plátky, síla max. 5 mm, osolíme, opepříme a na trošce olivového oleje na druhé pánvi krátce orestujeme z obou stran tak, aby neztvrdly, a dáme odpočinout.

Vyjmeme chleba z pánve a dáme stranou. Česnekem z pánve krajíčky chleba lehce potřeme. Sýr, nakrájený na plátky asi 5 mm silné položíme na sucho na pánev po topinkách a na mírném plamenu z obou stran opečeme až začnou zlátnout.

Na pánvi se zbylým výpekem z masa dáme restovat rajčátka pokrájená na půlky až čtvrtky, spolu s dvěma celými stroužky česneku, podlijeme bílým vínem a přidáme spařené listy cikorky a restujeme společně asi 3 minuty. V závěru přistrouháme asi půl lžičky citronové a pomerančové kůry z chemicky neošetřených plodů a lehce posolíme.

Při servírování postupně kladem jednotlivé složky receptu na sebe. Na talíř položíme plátek opečeného chleba, potřeného pečeným česnekem, na něj ještě horký plátek sýra, restovanou zeleninu, plátky masa a v závěru pokapeme olivovým olejem.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl