Těstoviny

Pasta Corba rossa, agrumi e caciocavallo

Těstoviny s okouníkem, citrusy a sýrem caciocavallo

4 porce

300 g vykostěného filé okouníku vcelku (Sciaenops ocellatus)
500 g těstovin, nejlépe spaghetti
1 bio citron
1 bio pomeranč
2 stroužky česneku
4 listy bazalky
3 lístky citroníku
100 g strouhaného sýra caciocavallo
olivový olej extra vergine s citronovým aroma
sůl, čerstvě mletý pepř

V hrnci na těstoviny přivedeme vodu k varu, osolíme a do vody nastrouháme asi 1 lžičku kůry z bio citronu a 1 lžičku kůry z bio pomeranče. Do vroucí vody vložíme spaghetti a vaříme asi o 2 minuty méně než dle návodu.

Na velké pánvi rozehřejeme olivový olej, vložíme dva rozmáčknuté oloupané stroužky česneku a pokud máme, dva až tři celé lístky citroníku. Uvařené těstoviny přendáme do pánve a podlijeme trochou vody z varu.

Z očištěného filé ryby nakrájíme kostičky asi 1,5 x1,5 cm a polovinu přidáme k těstovinám spolu s natrhanými lístky bazalky, lžící citronové šťávy, lžičkou nastrouhané citronové kůry a dvěma lžícemi ochuceného citronového oleje. Vyjmeme citronové listy a česnek.

Na pánvi vše lehce mícháme nebo raději prohazujeme, aby se rybí maso moc nerozpadlo. Těstoviny dovaříme tak, aby byly al dente.

Před podáváním ještě vmícháme nastrouhaný sýr. Do zbylého výpeku přilijeme dle potřeby trochu olivového oleje dorestujeme v něm druhou polovinu rybího masa.

Na talíř servírujeme spaghetti. Doplníme dosmaženu rybu. Dobrou chuť!

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl