Panettone s lesními plody

Panettone con frutti di bosco
4 porce
1 italský vánoční chléb panettone
300 ml smetany
75 g cukru
4 žloutky
vanilkový lusk
směs lesního ovoce – maliny, ostružiny, jahody, borůvky
máta na ozdobení
Italský vánoční sladký chléb panettone pokrájíme na menší kvádříky. Můžeme použít i českou vánočku.
Smetanu zahřejeme v hrnci a přisypeme cukr. Vyškrábneme zrníčka z vanilkového lusku a i s luskem vložíme do smetany. Jakmile se smetana začne vařit, vmícháme část ke žloutkům. Směs vlijeme zpět do hrnce, stáhneme plamen a mícháme do zhoustnutí, teplota směsi by se měla pohybovat kolem 85 °C. Hotovou omáčku scedíme přes sítko a necháme vychladnout.
Na každý talíř položíme kousky panettone, přidáme 3 lžíce krému a ozdobíme čerstvým lesním ovocem a mátou.
Ohodnoťte tento recept: