Polévky

Vývar s tyrolskými knedlíčky

Canederli in brodo

4 porce

150 g bílého pečiva
50 g pórku nebo cibule
80 g tyrolského špeku
2 vejce
2 lžíce mouky
1 dcl mléka
100 g sýra Casolet
1,5 litru slepičího vývaru
máslo, petrželka, pažitka, sůl

Před samotnou přípravou si nachystáme dobrý slepičí vývar.

Na knedlíčky do polévky nakrájíme starší bílé pečivo na malé kostičky. Na másle zpěníme najemno nakrájenou cibuli nebo pórek a špek. Cibulku se špekem smícháme společně s chlebovými kostičkami, moukou, mlékem, vejci, jemně krájenou petrželkou a solí. Promícháme a necháme asi 15 minut odstát. Ze směsi vytvoříme kulaté knedlíčky, do kterých při tvarování vložíme doprostřed kostku sýra Casolet. Vaříme v osolené vodě 15 minut.

Před podáváním ještě provaříme asi 5 minut v připraveném vývaru. Servírujeme do hlubokých talířů, s 2–4 knedlíčky na porci a ozdobíme pažitkou.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl