Maso

Carpaccio di carne salada di Trentino

Trentinské carpaccio ze soleného masa

4 porce – předkrm

400 g zralého soleného masa Carne salada
2 jablka
150 g čerstvého mixu salátových listů s rukolou
6 cherry rajčat
4 čajové lžičky brusinek nebo rybízu v cukru
4 čajové lžičky čerstvých borůvek
hrst plátků sýra Grana Padano
1/2 stroužku česneku
balzamikový ocet
sušené oregano
olivový olej extra vergine
sůl

Připravujeme rovnou na servírovací talíře. Jablka omyjeme a zbavíme jádřinců tak, aby zůstala celá. Nakrájíme na tenká kolečka asi 2 mm a položíme 4 kolečka na každou porci na talíř. Maso koupíme už porcované anebo nakrájíme na velmi tenké plátky a poklademe na jablka. Přidáme čerstvé salátové lístky mixu salátů a doprostřed lžíci nadrobno krájených rajčátek smíchaných s česnekem, oreganem a olivovým olejem. Ozdobíme sýrovými plátky, lesním ovocem či samotnými borůvkami a brusinkami. Pokapeme balzamikovým octem, olivovým olejem a servírujeme.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl