Carpaccio di carne salada di Trentino
![](http://img.ceskatelevize.cz/ivysilani/indexes/photos/crop/222/222544160140009/1014311.jpg?1701320495)
![](http://img.ceskatelevize.cz/program/porady/11805410130/foto09/recepty/m_12827.jpg?1701288112)
Trentinské carpaccio ze soleného masa
4 porce – předkrm
400 g zralého soleného masa Carne salada
2 jablka
150 g čerstvého mixu salátových listů s rukolou
6 cherry rajčat
4 čajové lžičky brusinek nebo rybízu v cukru
4 čajové lžičky čerstvých borůvek
hrst plátků sýra Grana Padano
1/2 stroužku česneku
balzamikový ocet
sušené oregano
olivový olej extra vergine
sůl
Připravujeme rovnou na servírovací talíře. Jablka omyjeme a zbavíme jádřinců tak, aby zůstala celá. Nakrájíme na tenká kolečka asi 2 mm a položíme 4 kolečka na každou porci na talíř. Maso koupíme už porcované anebo nakrájíme na velmi tenké plátky a poklademe na jablka. Přidáme čerstvé salátové lístky mixu salátů a doprostřed lžíci nadrobno krájených rajčátek smíchaných s česnekem, oreganem a olivovým olejem. Ozdobíme sýrovými plátky, lesním ovocem či samotnými borůvkami a brusinkami. Pokapeme balzamikovým octem, olivovým olejem a servírujeme.
Ohodnoťte tento recept: