Maso
Tartare di vitello alle mele
![](http://img.ceskatelevize.cz/ivysilani/indexes/photos/crop/222/222544160140008/1012922.jpg?1700675267)
![](http://img.ceskatelevize.cz/program/porady/11805410130/foto09/recepty/m_12798.jpg?1700674161)
Telecí tatarák s jablky
porce
500 g zadního telecího
2 jablka
1 šalotka
1 lžíce hořčice (může být napůl plnotučná a dijon)
1 lžička hnědého cukru
olivový olej extra vergine, sůl
Maso v syrovém stavu nakrájíme na malé kostičky, které ještě nasekáme na jemné kousíčky. Osolíme.
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, pokrájíme na jemné kostičky a přidáme k masu.
Do čisté misky dáme vrchovatou lžíci hořčice, 2 lžíce olivového oleje, cukr, posolíme a vidličkou vyšleháme. Oloupeme šalotku, nadrobno nakrájíme a přidáme do hořčičné omáčky.
Ingredience v obou miskách smícháme a můžeme servírovat.
Podáváme ve vydlabaných jablkách či s plátky jablek jako oblohou a s křupavým bílým pečivem.
Ohodnoťte tento recept:
0 hlasů