Maso

Tartare di vitello alle mele

Telecí tatarák s jablky

porce

500 g zadního telecího
2 jablka
1 šalotka
1 lžíce hořčice (může být napůl plnotučná a dijon)
1 lžička hnědého cukru
olivový olej extra vergine, sůl

Maso v syrovém stavu nakrájíme na malé kostičky, které ještě nasekáme na jemné kousíčky. Osolíme.

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, pokrájíme na jemné kostičky a přidáme k masu.

Do čisté misky dáme vrchovatou lžíci hořčice, 2 lžíce olivového oleje, cukr, posolíme a vidličkou vyšleháme. Oloupeme šalotku, nadrobno nakrájíme a přidáme do hořčičné omáčky.

Ingredience v obou miskách smícháme a můžeme servírovat.

Podáváme ve vydlabaných jablkách či s plátky jablek jako oblohou a s křupavým bílým pečivem.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl