La colazione dei campioni di Val di Sole
![](http://img.ceskatelevize.cz/ivysilani/indexes/photos/crop/222/222544160140008/1012917.jpg?1700674672)
![](http://img.ceskatelevize.cz/program/porady/11805410130/foto09/recepty/m_12797.jpg?1700674003)
Snídaně šampiónů z údolí Val di Sole
4 porce o dvou chodech
Brambory s vejci a tyrolským špekem
4 vejce
300 g brambor
100 g tyrolského špeku
máslo, sůl, pepř
Jednoduchý, ale vydatný pokrm, který se báječně hodí na sjezdovku. Vařené oloupané brambory, klidně zbylé z předešlého dne, osmahneme v pánvi na másle. Na druhé pánvi uděláme klasická volská oka a na třetí pánvi osmahneme tenké plátky tyrolského uzeného špeku. Na talíře poklademe základ z brambor, pokryjeme volským okem a ozdobíme plátky slaniny. Prosté, ale skvělé a dodá to sílu!
Albertův trhanec z Pejo
300 g hladké mouky
400 ml mléka
6 vajec
80 g rozinek
4 lžíce moučkového cukru do těsta
2 lžíce moučkového cukru na posypání
2 lžíce rumu
máslo, sůl
Jedna z mnoha variant tzv. Císařského trhance se připraví smícháním mouky, cukru, mléka, žloutků a špetky soli. Vše důkladně metlou promícháme v míse.
Z bílků se špetkou soli vyšleháme sníh a opatrně vmícháme do těsta.
Směs vlijeme do rozpálené pánve s máslem a opékáme nejprve z jedné strany. Posypeme rozinkami macerovanými v rumu. Trhanec obrátíme a opečeme i z druhé strany. Následně obracečkou roztrháme na mnoho kousků, chvilku dopečeme a přeneseme na talíře a znovu poprášíme moučkovým cukrem.
Servírujeme s rozvarem z lesního ovoce.
Ohodnoťte tento recept: