Tosella al burro e polenta
![](http://img.ceskatelevize.cz/ivysilani/indexes/photos/crop/222/222544160140007/1011612.jpg?1700065660)
![](http://img.ceskatelevize.cz/program/porady/11805410130/foto09/recepty/m_12779.jpg?1700067394)
Vrzavej sejra s polentou
4 porce
4 plátky (cca 800 g) čerstvého sýra Tosella
250 g hrubé kukuřičné mouky
1 litr vody
100 g másla
hrubá sůl
Začínáme vařením polentové kaše. Do jednoho litru osolené vroucí vody pomalu vsypáváme kukuřičnou mouku za stálého míchání metlou, aby se nevytvořily hrudky. Následně přiklopíme a necháme vařit asi 45 minut, občas ode dna promícháme.
Během vaření si nakrájíme 1 až 1,5 cm silné plátky sýra a na velké pánvi rozehřejeme máslo. Plátky sýra poklademe na rozehřáté máslo a pomalu opékáme z každé strany, až se vytvoří připečená kůrčička. Dostatečně posolíme, neboť správný sýr Tosella se připravuje z mléka bez přídavku soli.
Hotovou polentu rozdělíme na talíře, uprostřed vytvoříme lžičkou důlek a zalijeme máslem z pánve a přidáme plátky sýra a podáváme.
Ohodnoťte tento recept: