Kaiserschmarrn

Císařský trhanec

4 porce

250 g hladké mouky
½ litru mléka
5 vajec
špetka soli
1 lžíce másla
2 lžíce rozinek
150 g cukru krupice
50 g moučkového cukru
0,5 dcl rumu

Ve větší míse smícháme dohromady mouku, mléko, vejce a špetku soli, vše důkladně promícháme metlou. Na velké pánvi rozehřejeme máslo, ideálně přepuštěné, a vlijeme do ní celé množství těsta. Vrstva by měla být na pánvi ½ až 1 cm silná. Posypeme rozinkami, které jsme předem namočili v rumu. Po pár minutách, když se těsto na spodní straně dozlatova opeče, trhanec obrátíme, posypeme cukrem a pečeme z druhé strany. V závěru, když začne být těsto propečené, obracečkou trhanec roztrháme přímo v pánvi na menší kousky. Poté kousky promíchávejte, zatímco se cukr rozpouští a lehce karamelizuje. Trhanec naservírujte na talíř a posypejte moučkovým cukrem. Do menší misky dejte zavařeninu nebo džem podle vlastního výběru a servírujte přímo na talíři s trhancem.

Ohodnoťte tento recept: 

9 hlasů

Další recepty Celý díl