Masové rolky se zeleninou
4 porce
4 tenčí plátky hovězího roštěnce
4 tenčí plátky vepřové krkovice
80 g vepřové dušené šunky
80 g pancetty
100 g italské klobásky
80 g sýra caciocavallo
100 g strouhanky
2 vejce na omeletu
snítka hladkolisté petrželky
olivový olej extra vergine
sůl, čerstvě mletý pepř
Na zeleninovou přílohu
malá cuketa
½ menšího lilku
10 cherry rajčátek
1 barevná paprika
4 ve slupce uvařené a vychladlé menší brambory
1 stroužek česneku
snítka rozmarýnu a petrželky
U řezníka si necháme nakrájet tenké (cca 3-4 milimetry) plátky hovězího a vepřového masa.
V misce rozšleháme vejce se špetkou soli a připravíme si na mělké pánvi tenkou omeletu. Na hovězí plátky postupně vrstvíme omeletu, dušenou šunku a kousky natrhaných lístků petrželky. Zakapeme olivovým olejem, posolíme a zavineme do roládičky. Spíchneme dřevěnou nebo kovovou jehlicí, aby se nerozbalily.
Stejným způsobem připravíme vepřové plátky z krkovice, které poklademe plátky pancetty, strouhaným sýrem caciocavallo, a před zabalením zaprášíme strouhankou.
Závitky zakápneme olivovým olejem a obalíme ve strouhance. Na steakové pánvi opečeme ze všech stran na trošce olivového oleje.
Brambory i se slupkou rozmáčkneme, větší kousky překrojíme. Cuketu, papriku, lilek nakrájíme na větší kostky, rajčátka na půlky a vše dáme společně s bramborami, čerstvým rozmarýnem, celým stroužkem česneku a snítkou petrželky restovat na olivovém oleji až do změknutí podle chuti.
Ohodnoťte tento recept: