Těstoviny

Spaghetti con le cozze pelose

Špagety s tarantskými slávkami

2 porce

200 g špaget z tvrdé pšenice, nejlépe pasta di Gragnano
15 tarantských slávek
6 cherry rajčátek
kůra z 1 bio citronu
olivový olej extra vergine
1 stroužek česneku, sůl

V hluboké pánvi na olivovém oleji s celým stroužkem česneku začneme restovat celé omyté a očištěné slávky. Přidáme na čtvrtky pokrájená rajčátka. Mezitím uvaříme špagety v osolené vodě al dente, resp. asi 1 minutu před dovařením přidáme špagety do pánve se slávkami. Podlijeme trochou vody z varu a necháme ještě asi minutu provařit společně, aby se chutě propojily. Na závěr vše posypeme zlehka strouhanou kůrou z bio citronu.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl