Polévky

La zuppa di mare alla tarantina

Rybí polévka s mořskými plody po Tarantsku

2 porce

500 g mořské ryby (např. ropušnice)
10 tarantských slávek
2 – 4 celé větší krevety (červené krevetky, langostino)
6 cherry rajčátek
3 lžíce rajčatové pasty (sugo di pomodoro)
1 stroužek česneku
lžička nasekané petrželky, lžička nasekané bazalky
olivový olej extra vergine
sůl, čerstvě mletý pepř

Rybu omyjeme, zbavíme šupin, vykucháme, vyfiletujeme a pokrájíme na menší porce. Na pánvi rozehřejeme olivový olej s celým stroužkem česneku, přidáme nasekanou petržel a bazalku a kousky ryby i s kostmi a hlavou, a krevety. Podlijeme vodou asi do poloviny masa, necháme pár minut dusit. Vyndáme česnek, dodáme na čtvrtky pokrájená rajčátka a rajčatovou pastu, slávky, podlijeme tak, aby byly suroviny téměř celé ve vodě, a dusíme ještě asi 5 minut. Podáváme jako polévku, v hlubokých talířích s opraženými toasty z bílého chleba.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl