Těstoviny

Spaghetti zucchine e ricotta

Vegetariánské špagety s cuketou a sýrem ricotta

2 porce

200 g spaghetti z tvrdé pšenice, nejlépe pasta di Gragnano
2 mladé cukety asi 15 cm dlouhé
100 g vyloupaných čerstvých fazolí „fave“
100 g čerstvého sýra ricotta
½ polévkové lžíce ricotta forte
2 plátky bílého italského chleba na krutony
kůra z 1 bio citronu
snítka hladkolisté petrželky a snítka bazalky
olivový olej extra vergine
1 stroužek česneku, sůl

Ve velké pánvi na olivovém oleji opečeme dozlatova plátky chleba a ochutíme nastrouhanou kůrou z citronu. Chléb vyndáme z pánve, nakrájíme na krutony. Cukety pokrájíme na centimetrové kostičky, vložíme do pánve, kde se na oleji restuje stroužek česneku a vcelku snítka petrželky. Podlijeme trochou vody, aby se česnek a petrželka nepřepálili. Následně přidáme ricottu forte, pár lístků bazalky a nožem lehce nadrcené vyloupané fazole bez lusků a bez slupek. Ve velkém hrnci v osolené vodě uvaříme špagety al dente, slijeme a vysypeme do pánve se zeleninou. Prohodíme, přidáme nastrouhanou čerstvou ricottu, olivový olej, krutony z chleba a dochutíme kůrou z bio citronu. Servírujeme s posypem strouhané ricotty, pokapané olivovým olejem.

Ohodnoťte tento recept: 

2 hlasů

Další recepty Celý díl